Kom jij mee op voor mensen met dementie?
Doe een gift 💓
Of voer een betaling uit voor het lidgeld, een evenement of vorming.

Welk bedrag wens je te schenken?

Vul aan

Jouw voornaam en naam

Naam bedrijf, organisatie, groep of andere individu

Voor wie/wat maak jij een gift over?

E-mailadres

Naar waar mogen wij de bevestiging mailen?

Adres in

Naar waar mogen wij het fiscaal attest opsturen ?

Ondernemingsnummer*

of rijksregisternummer van de persoon voor wie je doneert

*Indien van toepassing en optioneel. Als je dit invult kunnen we het fiscaal attest automatisch toevoegen aan de belastingsaangifte. We verwerken dit op basis van jouw toestemming, lees er meer over in de privacy notice

Jouw/jullie gift afrekenen 💜

Je ontvangt een fiscaal attest bij een gift van vanaf €40 per jaar. Hiermee heb je recht op 45% belastingvermindering van het bedrag van jouw gift.
Jouw gegevens worden enkel verwerkt in het kader van de donatie. Lees er meer over in de aanvullende privacy notice.

De betaling wordt uitgevoerd met de uiterst veilige betaaldienst van Mollie. Er zijn verschillende betaalmethodes, van kredietkaart tot Bancontact. ‍Meer info over Mollie en betalen lees je hier.
(Klik om te betalen voor lidgeld, evenement of vorming)

Antwoorden op de meest gestelde vragen en algemene voorwaarden

Hoe verwerken jullie mijn gegevens? Lees de aanvullende privacy notice

De persoonlijke gegevens die je invult in het formulier tijdens het overmaken van jouw gift, worden door Alzheimer Liga Vlaanderen verwerkt.
Dit:
Ter uitvoering van de overeenkomst

  • om jouw donatie correct af te handelen

Nakomen wettelijke verplichting
  • om het fiscaal attest op te stellen en toe te sturen

Met jouw toestemming
  • houden we jou op de hoogte van wat we doen met de giften die we ontvangen
  • sturen we jou onze nieuwsbrief toe
  • zorgen we ervoor dat het fiscaal attest automatisch aan de belastingsaangifte wordt toegevoegd. Enkel indien je het rijksregister- of ondernemingsnummer hebt ingevuld.
Je hebt steeds het recht om de persoonlijke gegevens die jij met ons deelde in te zien, te laten wijzigen, te verwijderen of bezwaar te maken tegen de verwerking.
Het verwerken van jouw persoonlijke gegevens doen wij steeds in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (of GDPR).

Lees er meer over in onze algemene privacy policy.

Neem contact op met het secretariaat om meer informatie te bekomen of om jouw rechten uit te oefenen.

Kan ik ook een donatie overmaken van een inzamelactie?

Je kan zeker giften overmaken als je een benefiet- of inzamelactie hebt helpen organiseren, zoals bijvoorbeeld een wandelmarathon of een wafelslag om ons te sponsoren.
Selecteer tijdens het uitvoeren van je gift dat het om een collectieve gift gaat. Na de betaling kan je een boodschap toevoegen. Laat ons gerust weten wat er werd georganiseerd en door wie. Collectieve giften komen niet in aanmerking voor een fiscaal attest.

Kan ik ook een gift doen ter gelegenheid van een speciale gebeurtenis?

Je kan zeker giften overmaken naar aanleiding van een gebeurtenis zoals jubileum, verjaardag, overlijden, Werelddag Dementie of symposium.
Na de betaling kan je een boodschap toevoegen. Laat ons weten over welke speciale gebeurtenis het gaat. Let op: als het om een inzamelactie of een collectieve gift gaat, dan komt deze niet in aanmerking voor een fiscaal attest.

Hoe kan ik mijn gegevens laten aanpassen nadat ik een gift deed?

Zijn er gegevens gewijzigd na het overmaken van jouw gift? Verhuisde je bijvoorbeeld of wijzigde jouw e-mailadres? Dan neem je best contact op met het secretariaat van Alzheimer Liga Vlaanderen via mail.

Hoe is de betaling van mijn gift beveiligd?

Jouw donatie is beveiligd met behulp van onze partner Mollie. Deze betaaldienst zorgt voor een veilige verbinding tijdens het overmaken van jouw gift en databescherming. Je kan er meer over lezen op hun website.

Wat doet Alzheimer Liga Vlaanderen met mijn donatie?

Wat we doen met jouw gift lichten we graag toe. In januari en in juni ontvang je van ons een mail met overzicht. Je ontvangt deze mail enkel indien je aangaf dat je op de hoogte wenst gehouden te worden. Informatie over wat wij doen en betekenen als vrijwilligersorganisatie vind je ook steeds terug op onze website.
Het is dankzij jouw donatie dat Alzheimer Liga Vlaanderen kan blijven bestaan. Elke steun, op welke manier ook, maakt dus écht een verschil.

Kan ik ook meerdere malen een gift doen of een terugkerende donatie instellen?

Dat kan zeker. Op het einde van ieder kalenderjaar tellen we de bedragen samen van een bepaald individu om het fiscaal attest te kunnen opmaken. Je kan dus gerust meerdere malen een gift overmaken.
Wens je een herhalende donatie in te stellen? Contacteer ons dan per mail en wij bezorgen jou alle informatie en de domiliciëring om te handtekenen.

Het lukt niet om mijn gift over te maken

Neem dan contact op met het secretariaat van Alzheimer Liga. Of maak jouw gift over op ons ING rekeningnummer: IBAN BE87 3101 0355 8094, Bic BBRUBEBB.